verhaal

Wie heeft gezegd dat vooruitgang niet feestelijk kan zijn? Niet Wij ! Bij Beerfood vechten we tegen voedselverspilling door de granen die gebruikt werden om bier te maken te hergebruiken om er heerlijke crackers van te maken!

 

In 2017 waren Alan Dartevelle en Rodolphe Paternostre thuis bier aan het brouwen. Ze wisten niet wat ze moesten doen met de overgebleven granen (de gebruikte granen draf) en realiseerden dat de stedelijke microbrouwerijen honderden kilo's weggooiden! Daarom gingen een herbruiken bouwkundig ingenieur een advocaat koekjes bakken!

Drie jaar lang deden ze duizenden testen met chefs, bakkers en een diëtist om van deze granen gezonde,
voedzame en lekkere crackers te maken. Vandaag heeft Beerfood meer dan 25.000 pakjes verkocht en 2,5 ton uit de afval bak bespaard.

Dus als jij ook wilt vechten tegen voedselverspilling en een goede daad wilt doen voor de planeet, EET BIER

Step 1 Beerfood Production Process

1
 

Stedelijke microbrouwerijen hebben doorgaans geen oplossing om de granen die gebruikt werden om te brouwen.

we zijn

co-creative

circular

en social